Tko je smjestio Heung Min-Son-u? Kletve i čarke u FPL-u… (Mind Games)

Što je sreća, kako je prepoznati i kako biti zadovoljan u konačnici…

Ovu rečenicu najbolje opisuje situacija u kojoj Heung Min-Son dobiva izravni crveni karton zbog prekršaja u 59 minuti susreta. Umjesto da Son ima -2 boda, zbog pregleda sporne situacije od strane VAR-a Son je na kraju isključen u 62. minuti i time “spasio” što se da spasiti… Ok, znam da nije smiješno, ali je moje pitanje tko je ovdje sretno prošao?? Dobro, svi znamo tko nije, pri tom mislim na zbilja neopreznog i nesretnog malog japanca…

Evidentno je da su svi oni koji su imali Sona za kapetana odahnuli kada su vidjeli da će umjesto -4 boda na njihovom kontu biti ipak “samo” -2. E to se zove sreća u nesreći! 😉 Ali, još važnije pitanje je zašto je Son dobio crveni karton? Zbog ružnog starta? E, tu se varate! 

Pisao sam već jednom o patkarenju u Fantasyu i raznim oblicima patkarenja 

(Definicija patkarenja: Kada jedan igrač (Patkaroš)  iznosi činjenice o utakmicama, momčadima, itd., tzv. patke (eng. Ducks), koje drugom neupućenom igraču odvraćaju pažnju, te ga navode u smjeru koji patkaroš želi, a sve kako bi ga zajebao. Postoji više oblika patkarenja; obično, napredno i gadljivo patkarenje. Gore spomenuta definicija je oblik običnog patkarenja. Napredno patkarenje zahtijeva višegodišnje iskustvo, a podrazumijeva situaciju u kojoj Patkaroš kroz nesuvisle riječi i fraze (nevezane uz nogomet), a ponekad i samom mimikom, navodi drugog igrača u željeni smjer. Gadljivo patkarenje (kraljevski oblik patkarenja) je rijetko viđeni stupanj patkarenja, veoma zahtjevan za izvedbu, a zahtijeva dane (ponekad i mjesece) za pripremu. Gadljivo patkarenje je situacija kada Patkaroš postaje igrač kojeg se navodi u krivi smjer.)

Međutim, nitko do ovog trenutka nije spomenuo drugu najvažniju (od sporednih) stvari u FPL-u – a to su: Kletve i bacanje čarki na protivnike u FPL-u! Svima nam je cilj biti bolji u FPL-u od hrpe frendova sa kojima igramo u svojim mini ligama. Na tom putu nema nikakvih pravila tako da je potpuno normalno, čak i društveno prihvatljivo, zajebati prijatelja samo kako bih bio bolji. U nogometnom žargonu takav oblik  se još zove i mind games (širi pojam), a kod nas su to su razni oblici patkarenja, kletve, uroci, čarke i ostali oblici crne magije 🙂 🙂 

Crveni karton Sona ima sasvim drugu dimenziju kad se postavi pitanje: “Tko je smjestio Heung Min-Son-u?”

Jadni Son nije niti svjestan kako je u biti kolateralna žrtva u FPL nadjebavanju između par tamo nekih balkanaca 🙂

Još prije nekoliko sezona, na vlastitoj koži osjetio sam što znači primiti kletvu – 7 mršavih krava! Taman je bila sredina sezone, sezone koja mi je do tog trenutka bila vrlo uspješna. Ali, kao i svaki pravi FPL igrač nisam si mogao pomoći ne soliti pamet drugim pajdašima jer sam eto… popio svu pamet ovog svijeta i kao, tada mi je postalo sve jasno! Nakon toga od prijatelja kojem sam solio pamet nagrađen sam sa 7 mršavih krava! Rezultat je bio katastrofalan u toj mjeri da me još uvijek boli i samo sjećanje na tu sezonu. Ništa nije pomoglo pa čak ni preklinjanje da me se oslobodi od kletve! Čak sam i lovu nudio, eto… nek se zna!

Od tog trenutka pa do danas i kletve su uznapredovale pa se danas više ne nagrađuje prijatelje sa mršavim kravama. Danas mu lijepo na whatsapp grupi mini lige pohvališ momčad u stilu: Kakvu momčadi ima XX osoba! Pa to je neviđeno! Nisam mogao vjerovati da se ti igrači mogu sastaviti u jednoj momčadi za 100 milja!?! Pojedinačno kada ih zbrojim ispada 106 milja! Ovo je njegova sezona!

Nakon ovakve izjave slijedi vam kraj! Ne trebate se opirati niti koprcati, ova kletva je kao živo blato i ako želite nagradite vašeg prijatelja samo mu lijepo pohvalite momčad (pila naopako)! Nisam još sreo igrača koji su izdržali ovakvu kletvu. Vjerujte mi, ako dok čitate ovo razmišljate kako loše stojite na tablici, netko vam je lijepo zapaprio!

Eto, zato je pocrvenio i nesretni Son! Ne mogu reći tko i kada, ali moram priznati da nisam u potpunosti nevin 😉

Brzi oporavak želim i Rudigeru 😉

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply