Predstavljanje FPL Drame – “Zna kum!”, I. dio priče!

Prošlo je otprilike dva mjeseca od početka FPL Drame, a nisam vam pošteno niti predstavio ovaj site. Sada je idealna prilika dok traje ovaj mini break

Za sve je kriv moj frend i kum, naravno i FPL Manager ekipe FC Soparnik… vječno 4-ti u fantaziju, ali nikad lošiji što je zanimljivo… Njegovo je uvijek bilo 4.,5-to mjesto, ma koliko god igrača u mini ligi igralo. Mi ostali smo se izmjenjivali. Jednu sezonu si gore, rugaš se onima ispod, a već drugu se želiš deletati i hladiš se na začelju lige u očekivanju sljedeće sezone. Ali neće kum na dnoi to u šest sezona igranja! Od 2012. Na ovamo… Eeeee… koja je tajna? Zašto neće gore, ni dolje? Jednostavan je ovo sport, ako ga takvim uopće možemo nazvati. Nema tu puno pametovanja ili ti izmišljanja tople vode. Tako i kum igra, jednostavno poput Liverpoola, bez pretjerane kombinatorne tika-take, pozicijskog nogometa i ostalih managerskih sranja i prevara. Da, ali i Liverpool već dvadeset i kusur godina vječno 4.,5., isto ko kum, neće gore, neće dolje…Sve do ove sezone! Obojica! Dašta!!

Lakše bi bilo analizirati ekipu Liverpoola i doći do zaključka što se tamo dogodilo nego ekipu FC Soparnik. Da bi to učinili moramo se analizom vratiti u prošlost, detaljno secirati igru, način razmišljanja i ophođenja igračima od strane njihovog managera, mog kuma! Ali ni to nije dalo rezultata. Nema povezanih uzoraka ili pravila korištenja formacije. Nema apsolutno nikakvog pravila, al rezultat je tu i to konstantan. Ponekad za izbor igrača koristi auto pick, ali ne prečesto kao kad netko na ruletu odabere 3 crvene za redom. Sljedeća sigurno neće bit crvena… Nema niti pravila za uskakanje na bandwagon. Utakmice previše ne gleda da ga ne odvedu u krivi smjer. Sljedeće mi je teško i za izgovoriti… Svake sezone obično 2 do 3 puta promaši deadline, što se u tim trenucima pokaže kao potez majstora. Moram li spomenuti kako je pola sezone vukao igrača koji je bio na posudbi u MLS ligi i to kao igrač trener. Još da mi se sjetit njegovog imena…Evo još nešto…poslastica za natjecatelje u pub kvizovima. Znate li kada je Santi Cazorla postigao svoj jedini hattrick dok je igrao u Arsenalu? Ne ide bez googla, ha? Zato zna kum , jer mu jebio kapetan … 17. Prosinca 2012, Reading-Arsenal 2-5. 

Ima jedna stvar, nešto što ima uhodani obrazac ponašanja. Mi “pametni” koji sve znamo, a koji padamo gore dolje na tablici, pročitali smo već u četvrtak koji igrač je imao proljev u srijedu navečer. Kum nas nazove recimo u petak, eto…da nas čuje, a još i dobar momak. Da vas samo i pogleda valjda mi mu rekli sve što vam je na duši…  a između ostalog i koga je prosralo od igrača u srijedu navečer, eto, sve sam rekao…  (nastavlja se)

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply