Poslije 21. kola EPL-a postoji samo jedna momčad – Liverpool F.C.

U utakmici protiv Sheffield Uniteda, Liverpool je ponovo odigrao savršenu utakmicu… Kako bi drugačije opisao igru ove momčadi nego joj priljepiti najjači superlativ koji mogu. U nogometu je teško konstatirati što je savršenstvo, ali ovaj će sastav Liverpoola, ma kako god budućnost izgledala, biti upisan u sportske anale! Redsi ruše sve rekorde, a onako kako trenutno izgledaju, barem iz mog skromnog kuta gledanja, ne vidi se skori kraj ove nogometne rapsodije…

Nemojte misliti kako je Sheffield United bio lak zalogaj! Naime, vaš protivnik će igrati onoliko koliko mu dozvolite da igra, ma kako god se on zvao.

Liverpool je već izjednačio rekord Arsenala i Chelsea, jedine dvije momčadi Premier lige koje su uspjele ostati neporažene u jednoj godini. Redsi su trenutno na 37 utakmica bez poraza u ligi. Arsenalovi “The Invincibles” su uspjeli odigrati ukupno 49 utakmica bez poraza u ligi. Taj rekord valjda je sljedeći na popisu… Vjerujem da se i vi pitate kao i ja, tko uopće može zaustaviti Liverpool?! U ovom trenutku taj podvig izgleda gotovo kao misija nemoguća!

U četvrtak navečer Liverpool je srušio svoj novi rekord i to u broju točnih dodavanja na jednoj utakmici. Od ukupno 969 dodavanja, redsi su imali 874 točna dodavanja, 89% uspješnih dodavanja. 

Interesantno je usporediti statistiku dodavanja iz zadnje utakmice Liverpoola sa istom statistikom Spursa u utakmici protiv Southamptona

 

Što bih na ovo danas rekao jedan od najvećih trenera Liverpoola u njegovoj povijesti, Bob Paisley? Njegova filozofija i njegov poznati citat i dan danas ima smisla, itekakvoga!!

 “It’s not about the long ball or the short ball, it’s about the right ball”, Bob Paisley, trener Liverpoola 1974.-1983.

Paisley je sa redsima osvojio ukupno 20 trofeja od čega 6 naslova engleskih prvaka.

Sada Liverpool čeka svoj prvi naslov u posljednjih 30 godina i 19 naslov ukupno. 13 pobjeda dijeli redse od tako dugo očekivanog naslova.  Vidite li vi momčad koja može zaustaviti Kloppa i njegove redse?!

Garnitura dresova Liverpoola za 2019-20 sezonu posvećena je upravo Bobu Paisleyu, a jedan takav čeka drugoplasiranog na kraju ove sezone u FPLDrama.com ligi 

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply