Karudianspor – Broj 1. i osvajač mjesečne nagrade u FPLDrama.com Ligi

Poslije 4 odigrana kola, na vrhu FPLDrama.com Lige je Dalibor Dikanović, ekipa Karudianspor.

Dobro su to opisali dečki na Fantasy premier league Balkan facebook stranici: Dalibor je kao iz vedra neba iskočio na prvo mjesto…

Na ovo me odmah asocira jedna poznata rečenica…

- I copy, Gold Leader. - They came from behind.

 

Što na sve ima reći Dalibor

Vidim da ti je ovo već sedma sezona u FPL-u, te da igraš i mini ligu Šabac u kojoj je 8 igrača (najmanja od tvojih liga). Pretpostavljam da su ti to frendovi?

Da, već sedma sezona po redu, a inače je sve počelo sasvim slučajno. Ja i još jedan kolega, tada obojica  kao sveže zaposleni  u našoj sadašnjoj firmi  smo po principu – teško žabi u vodu, prihvatili poziv druge dvojice kolega, inače iskusnih managera da upadnemo i zajedno osnujemo našu ligu.  Ubacili smo još neke kumove i braću i eto, od tada pa do danas traje naša borba. Uveli smo odmah novčane nagrade posle svakog GW,  mesečne nagrade, nagradu za polusezonu i naravno za konačnog pobednika. Cifra je danas dosta update-ovana, ali sve u granicama naših raspoloživih budžeta. Takođe, imamo i dosta međusobnih opklada 1 na 1 za krajnjeg pobednika kao i jednokratnih opklada u svakom GW.

Kako se nose sa tvojim dosadašnjim uspjehom?

Nose se po principu – ko gubi ima pravo da se ljuti. Imamo grupu na Viberu i tu ima svega, smeha, ljutnje, proklinjanja, pretnji, majki, sestara … svega što je dostupno rečniku sa ovih podneblja, razumete šta hoću da kažem. Ipak i kod nas, na kraju, preovlada Fair-Play i završi se uvek na čestitkama i stisku ruke uz obavezno  predviđanje skorog kraja dobrih rezultata.

Gledate li utakmice PL zajedno? Kako to izgleda kada nečiji igrač zabije? Ima li ruganja?

Gledamo, naravno. Iskreno ne baš toliko često, premda smo većina porodični ljudi sa nekim obavezama, ali nekoliko puta u sezoni se okupimo kod nekoga od nas i uz sve ono što ide od klope i pića ispratimo neki derbi.  Izgleda kao i kod većine nas fantazera,  a repertoar uvreda isti kao i kad smo online svako svojoj kući. Aktuelno je i  dodeljivanje nadimaka, npr. onaj koji je poslednji trenutno u ligi se zove Fenjerbahče, ovaj kojeg sve hoće u nekom momentu se zove po jednoj engleskoj reči, prevedeno –  korisnik … U svakom slučaju zafrkancija i ugođaj su maksimalni.

Tko je inače najbolji FPL igrač iz ove ekipe?

Najradije bih izbegao odgovor na ovo pitanje. Od nas osam u prvih pet  sezona je bilo pet različitih pobednika, sve do poslednje  kada se jedan pobednik ponovio.  Sada cele ove sezone u tabeli naše lige će nas proganjati  dve žute zvezdice u imenu njegove ekipe.  Tako da ako baš moram da dam odgovor ko je najbolji od nas, neka bude da je Stefan najbolji, međutim svi se nadamo da je to samo privremeno.

Imaš li što poručiti frendovima?

Poručujem im da ću ih maltretirati istim ovim tempom do maja meseca kad planiram i ja da prišijem drugu zvezdicu. U svakom slučaju da ne brinu jer će #Karudianspor i dalje biti ponosni predstavnik naše male skromne lige u širim okvirima.

A sad jedno ozbiljno pitanje… Nakon što sam analizirao tvoju ekipu, vidim da je uspjeh došao ponajviše iz dobrog izbora napadača (polovica bodova). Od 12 mogućih povrata, imao si samo jedan (Kane) koji nije donio povrat bodova. Izvanredno si osjetio trenutak kada se riješiti Origija, Pukkija, Aubu … i pogađao gotovo sve napadače u njihovim najboljim kolima.  Strašno! Svaka čast! Od kud takva ideja i hrabrost?

Jednostavno sam se rukovodio po osećaju i već posle prvog kola sam osetio neverovatnu dozu samopouzdanja. Naravno da sam u predsezoni gledao neke pripremne utakmice, analizirao neke igrače, zatim tu je uticaj imao i Afrički Kup Nacija –  direktno zaslužan za briljantan nastup i dodeljivanje kapitenske  trake Origiju u prvom kolu.  Takođe, nikad mi nije problem bio da uđem -4 ili -8 ako smatram i osetim da kupovinom tih igrača imam bolje rešenje za svoju ekipu. U ova prva 4 kola sam pravio tim od kola do kola ne obazirući se na neki dugoročniji plan. Jedino sam odredio 3 must have igrača od kojeg jednog uvek mogu da rotiram za nekog sa istom cenom.

Znam da ćeš sa ovim pitanjem dovesti u pitanje položaj na tablici, al jbga to ide sa slavom… Dakle, tko će ti biti kapetan u GW5 i kakvi su tri kratkoročni planovi vezano uz zamjene?

Kapiten mi opet neće biti Kane ali zato Sterling hoće !  Ako neko želi može da stavi i Salaha u vreme ručka protiv tvrdog Newcastlea J

Što misliš tko uzima naslov u PL ove godine? Tko će biti, po tebi, u top 6 klubova na kraju sezone?

Mislim da je došlo vreme da titula osvane na Anfield-u i iskreno to želim iako sam verni navijač Tottenhama.

Liverpool,  City, Tottenham, Arsenal, Chelsea, United.

Puno sreće svim igračima i pratiocima FPL Drama.

Pozdrav

Sretno Daliboru!

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply