Kada bi Premier Liga mogla ponovo započeti??

Prošlo je više od mjesec dana od odigravanja zadnjeg prvenstvenog susreta u Premier Ligi (09. ožujka), ajoš 9 kola preostalo do kraja sezone. U slučaju otkazivanja natjecanja za tekuću sezonu predviđaju se potencijalni gubici od oko 1,25 milijardi $. Upravo zato se čelnici FA-a hvataju za svaku moguću slamku spasa da se sezona završi.

Prema onom što prenosi glavni otočki list The Guardian, sezona bi se trebala nastaviti počevši od 13. lipnja i završila bi do kraja srpnja. Naime, ovo je najbolji i najoptimističniji scenarij.

Prije početka prve utakmice Premier Liga (FA) bi trebao dobiti zeleno svjetlo od NHS-a (krovna zdravstvena organizacija u Engleskoj). Također je bitno spomenuti kako klubovi moraju imati “svojevrsnu” predsezonu od barem 4 tjedna kako bi igrači mogli proći kondicijske pripreme. Ovo bi značilo da situacija vezana uz pandemiju “mora” biti pod kontrolom već 10. svibnja. Svi igrači, osoblje, suci i novinari trebali bi proći i testiranja na korona-virus… U ovakvom slučaju, preostalih 9 kola klubovi bi mogli odigrati do kraja srpnja kada bi po rasporedu krenula Liga prvaka i Europska liga.

Naravno, ovo je najbolji scenarij… Na najgori ne želim niti pomisliti…

Već i ovako smo svi vidjeli koliko se život promijenio u ovih mjesec i nešto i kolika je simbolika u sportu!

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply