Game Of Thrones, Priče iz FPL-a

Otkako je svijeta i vijeka vode se različite bitke. Svi smo svjedoci i sudionici svakodnevnih “malih ratova”! Ipak, ponekad… čovjek… ljudsko biće ili kakav mamlaz, iz rata izađe pametniji i nauči nešto novo! Da, da, živa istina! Ovo je upravo takva priča! Saga o beskonačnim ratovima  iz FPL galaksije, u jednoj tamo maloj i nebitnoj FPL ligi

FPL igram deset sezona i svjedočio sam svemu i svačemu, ali bukvalno! Bilo je svakakvih ruganja i patkarenja, a sve kako bi se došlo do jednog cilja – osvojiti Marinkovu premijer ligu! (Ako baš netko ima ludu želju nastupati u Marinkovoj premijer ligi, može se prijaviti za nastupanje u novoj sezoni… Ostavite podatke pa ćemo vidjeti… Postoji cijeli odbor sa kapuljačama koji odlučuje o tome. Sama inicijacija nije strašna, ali je zato izlazak iz lige moguć je samo preko gepeka automobila…)

Liga se inače sastoji od 17 klubova, a samo mali broj klubova se uspio upisati zlatnim slovima u postolje pehara (4 kluba). Značenje ovog natjecanja za svakog sudionika lige je ogromno jer se osvajanje Marinkove premijer lige komotno može svrstati u top 3 stvari “Što želim postići u svom jadnom životu”.  Ima i onih koji su uvijek tu negdje, pri vrhu, pokušavaju i trude se, ali ipak, do sada nisu uspjeli. Ti isti odgađaju svoju FPL mirovinu u nadi da će pronaći vlastiti mir… Ili barem tako misle…

E da! I da se razumijemo! Osvajanje Marinkove premije lige nema nikakve veze sa srećom. Sreća je samo privid, “moguće stanje stvari” kakvim su ga prišili upravo iskusni FPL igrači dajući nadu drugima da FPL može osvojiti bilo tko! Ali ne može! Ne budite naivni!

U tijeku je sama završnica FPL sezone, a Marinkovu premijer ligu predvodi NK Gegen Pressing.  Tiranija, dobro ste čuli, kojom je došao na čelo lige nije viđena već nekoliko sezona i to još od mlađahnog, ali dovoljno “premazanog svim mastima” Real Bastarda (dvostruki šampion Marinkove premijer lige!). Svim drugim sudionicima lige poznata je činjenica kako upravo NK Gegen Pressing želi svoju FPL mirovinu zaokružiti, a čime drugo nego podizanjem pehara šampiona! Sve ostalo već ima… naslov u kupu, drugo mjesto, treće… Samo nedostaje ono mjesto koje se ne zaboravlja tako lako i koje ne blijedi iz sjećanja!

Kao što rekoh, različitih sam se sranja i taktika nagledao, svakakvih spletki, a sve kako bi se došlo do ultimativnog cilja. Međutim, ovo koje ću sada opisati doslovno će promijeniti tijek FPL-a kakav znamo.

Naime, ako mu ovo i bude zadnja FPL sezona, kako i sam sere i zagovara, NK Gegen Pressing će ostati upamćen najviše po sjajnoj novotariji, neviđenoj do sada u ovoj igri. U bilo kojoj drugoj situaciji, čak bih dopustio i da izabere naziv istinske sjajne taktičke zamisli, ali onda to ne bi bilo to… Na kraju krajeva, rijetki su tvorci, inovatori i izumitelji kroz povijest sami davali nazive svojim zamislima. Naravno, dok se rađala ideja o sasvim novom pristupu, ni sam Gegen Pressing nije niti slutio da će u konačnici isto voditi do sjajnog otkrića i promijeniti tijek ove igre u budućnosti.

O čemu se radi, sigurno se pitate?!

U jednom od starijih članaka, kao dugogodišnji igrač ove igre, opisao sam “patkarenje” kao taktičku zamisao igrača da prevesla suparnike iz svoje lige. U nogometnom žargonu, patkarenje je danas poput 4-4-2 formacije, pročitana i izlizana!

Koliko FPL ima prostora za napredak govori i činjenica da smo tek u ovoj fazi, nakon deset sezona (da ne kažem godina), dobili potpuno novu taktičku zamisao koja koja sustavno iz temelja uništava SVE protivnike i sudionike lige. “Zamisao” radi na principu proturaketnih avionskih sustava (nemojte se smijati, živa istina!), a nakon implementacije djeluje poput najgorih virusa šireći se ligom sumanuto i nezaustavljivo.

Da se razumijemo, potreban je ogroman napor i energija  za provođenje iste, ali je krajnji rezultat samo 1. mjesto! Dakle, o čemu se zapravo radi…

Proturaketni avionski sustavi rade po principu kontramjera na način da avion izbacuje raketice koje presreću zemlja-zrak projektile dovoljno ih zbunjujući da avion postaje praktički neuništiv mirno ploveći prema svom cilju. Dobro… Svi znamo da je vrhunska obrana ujedno i najbolji napad. Upravo to je taktička zamisao Gegen Pressinga. Kada je skužio da patkarenje ne prolazi te da je “pila naopako” neučinkovita i zastarjela metoda, smislio je novu taktiku “Aktivna Procedura Kontramjera” ili skraćeno APK1.0. Sustavno uništavanje svih protivnika obmanjujući ih kako je: “istina negdje drugdje”, ili “postoji FPL Mafija”, “ne igra mi se, izbrisat ću momčad”, “briga me za FPL”…itd….”nikako da pogodim kapetana” Lako se da primjetiti kako ove uzrečice djeluju poput proturaketnih “flaresa” obmanjujući FPL ligu i njezine sudionike o pravom stanju stvari. Na žalost, u trenutku svjesnosti svih igrača lige već će biti kasno jer se proširio ko španjolska gripa koja je poharala Europu dvadesetih godina prošlog stoljeća

Kako se sve događa usput (dok pišem ovaj tekst svjedočim istom), tj. niti sezona nije konačno završena, tek predstoji vidjeti koliko se Gegen Pressing  pripremio na svoj najveći i najteži izazov – nositi se sa teretom favorita! Sada ga cijela liga već vidi kao pobjednika dok on uporno ispaljuje otrovne raketice i prska okolo, poput adolescenta koji se izdrkava na Smokvin list ili Bravo časopise. Ostaje tek za vidjeti i čekati kakve će boje biti odličje Gegen Pressinga i hoće li se moći othrvati ulozi favorita, ili će se možda zagrcati, poput Joffreya, u djelu vlastitih raketica premazanim kojekakvim sranjima.  Ali unatoč svemu, moramo mu odati priznanje jer sve što je do sada učinjeno bilo je za čistu peticu! 

#NKGegenPressing, 1. Marinkova premijer liga, 16K overall,

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply