Fantasy Football, Kolo 20 & 21, Prošli smo pola sezone…

Da mi je netko prije mjesec dana rekao da ću razmišljati o nekom iz Man Uniteda rekao bi mu da … sere ! Najblaže rečeno! A evo ja, sjedim sam i razmišljam… o dvojici… Odnio me đava. Di je ovaj svit pošao

Znamo li nešto više nakon odigranog 19-tog kola? Dapače, znamo još manje nego prije. Ne pamtim, u posljednjih 5,6 sezona da su momčadi u FPL ligama bile toliko različite. Toliko je “must have” igrača, a ne možeš ih imat sve, he he he… U veznom redu najveća je gužva. FPL manageri već su kao defaultnu formaciju počeli upotrebljavati 3-5-2. Najbolji primjer je posljednje kolo, dva… Son 13, Erik 13 vs. Kane 6, Hazard 15 vs. ???, Fanderson 15 vs. Chico/Perez 2, Pogba 15 vs. svi ostali, Salah 12 vs. Bobby 2, Siggy 11 vs. ???

Hoće li i ostati ovako tek ćemo vidjeti.

Najbolji fixturesi za Gameweek 20 i 21:

GW 20

Brighton – Everton,

Spurs – Wolves,

Crystal Palace – Chelsea,

Burnley – West Ham,

Soton – Man City,

Man Utd – Bournemouth,

GW 21

Arsenal – Fulham,

Cardiff – Spurs,

Chelsea – Soton,

Newcastle – Man Utd

Po susretima iznad, najizgledniji izbor za kapetana u oba kola je Harry Kane. Za 20-to kolo Harry uvjerljivo vodi u izboru. Rezultat susreta sa Wolvesima značajno će utjecati na izbor kapetana za 21. kolo kada Spursi dočekuju Cardiff. Za one koji nemaju Harrya (trenutno se nalazi u 31,7% FPL momčadi) opcije poput Sona ili Eriksena nisu uopće loše. Delle Alli bi trebao biti spreman već za susret sa Wolvesima, ali je realno za pretpostaviti kako ga Pocchetino neće forsirati u obje nadolazeće utakmice.

Što se mene tiče, preskačem Sona da ga ne ureknem. Sasvim solidno je kada ti donese 21 bod  čak i kada nije postavljen za kapetana. Son bi se trebao zaputiti na azijski kup tek nakon utakmice sa Man Utd. Spursi su takav dogovor postigli sa savezom Južne Koreje pregovarajući ovog ljeta kada je Son bio na azijskim igrama. Da kojim slučajem tada Južna Koreja nije osvojila zlato, Sony boy bi danas vjerovatno bio u korejskoj vojsci, na odsluživanju vojnog roka.

Odmah nakon Spursa, najbolji raspored u sljedeća dva kola ima Chelsea. Ovdje je izbor mnogo lakši i za pokriće chelseaovih igrača trebao bi biti dovoljan Eden Hazard. Alonso nije u formi već duži niz gameweekova, a i obrana Chelsea nije na istoj razini kao u prvih desetak kola.

Man Utd također ima dobar raspored, ali je izbor najboljih igrača (za FPL) puno teži u Unitedu. Od odlaska Mourinha Pogba kao da se zainatio. Dokle će to trajati tek ćemo vidjeti. Treningu su se vratili: Lukaku, Alexis i Martial, tako da Olea čekaju slatke brige. Jedno je sigurno, sa Unitedom nikad ne znaš… Moj izbor je Rashford

U 20-tom kolu očekuje nas derbi između Arsenala i Liverpoola. Mogu li topnici zaustaviti ili barem usporiti Liverpool? Ovo sam prije mjesec dana rekao, ali tada za City: bilo bi dobro, zbog prvenstva da se ne odlijepe previše. Za Liverpool neće biti Jamesa Milnera, a isto nije nevažno obzirom da Mo Salah preuzima odgovornost izvođenja jedanaesteraca. Već sljedeće kolo Liverpool gostuje na Etihadu tako da su šanse za jedanaesterce tim veće.

Arsenalovu momčad teško je predvidjeti. Sigurno je samo da neće biti standardnih bekova: Bellerina i Monreala. Od napadačkog dvojca Laccazette i Aubameyang, prednost ima Auba. Očekivalo se od Emerya da će Auba u GW-u 19 dobiti zasluženi predah, ali je susret već u 60-toj minuti ipak završio Lacca. Arsenal u 21-om kolu ima lakog suparnika – Fulhama (barem na papiru). Vjerujem da će u ovom susretu Emery ipak veću minutažu pružiti Laccazetteu, tako da…tko čeka …možda i dočeka.

Od ostalih momčadi vrijedi spomenuti kako su igrači Evertona na cijeni. Unatoč visokom porazu od Spursa, Everton se iskupio već u sljedećem kolu. Lucasa Digne je nešto kao Alonso reloaded 2.0. Šteta jedino što Everton ne može zadržati clean sheet… Osim Dignea tu su još i Richarlison i Sigurdsson. Više od 2 igrača Evertona bi bilo previše, čak i meni… West Ham još uživa svoj lagani raspored, a Felipe Andreson je igrač bez kojeg se ne može.

Izdvojio bih Maddisona kao priliku i pravi differential. Leicester je kući pobjedio City, te sada ponovo kod kuće čekaju još jedan City, ovog puta onaj iz Cardiffa.

Manchester City… Što reći… Sterling me lijepo udesio, već dva kola. Mijenjao sam Salaha za Sterlinga i izgubio barem 30 bodova. Ukoliko sada prodam Sterlinga, kao da sam sebi priznajem poraz. Ali…treba li biti uporan i gurati glavom kroz zid? Sva pravila, knjige, iskustvo, itd… kažu ne! Treba zaboraviti što je bilo, pregristi jezik i kao da se ništa nije dogodilo. Lako je to reći…

Od ostalih vijesti izdvajam:

Koje ekipe imaju najveću šansu za clean sheet i za koje ekipe se očekuje najviše postignutih pogodaka:

Za sami kraj, nadajući se kako nitko tko čita ovo neće ovoliko daleko doći… Momčad Maslina`s Negras za GW 20:

OUT: Sterlol, Murphy, Bobby, IN: Pogba, Maddison, Kun (c)

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply