Ekipa Tenkići, u borbi za sam vrh Overall poretka!

Ovaj članak posvećen je ekipi Tenkići koji su trenutno 16-ti na svijetu. Ali polako, doći ćemo do Tenkića…

Prije svega bih spomenuo kako moja malenkost, odnosno autor ovog teksta, igra ovu igru već 8 godina i ne, nisam ovisan! Dapače, mogu prestati kad god poželim. Dakle, najbolji rezultat u osmogodišnjoj karijeri sam ostvario u sezoni 2015/16. Sezonu sam završio na 1688 mjestu. (overall). Ne`š ti muke, rekao sam tada. Sve mi je bilo jasno! Sljedeće sezone napadam vrh! I jesam… Napadao sam vrh dna tablice svoje mini lige. Isto se ponovilo i sezonu poslije… Od 2015. godine do danas povećao se i ukupni broj igrača za neke 2 milje… sitnica…To je i tako 2 milje igrača koji će biti iza mene jer je meni sve jasno…

Dok pišem ovaj tekst, broj igrača, odnosno “total players number” iznosi 5.871.345. Uff , vele !!! … Taman da se i odbije 2 milje neaktivnih i dalje je to ogroman broj, ogromna konkurencija. FPL bi se slobodno mogao uvrstiti na sljedeću Olimpijadu pod e-sports. Osvajanje FPL naslova bilo bi ravno pronalasku Svetog Grala, doslovno!

Hrvatska i regija gotovo svake godine u borbu za overall naslov daju svoje predstavnike iako je broj igrača u ovom dijelu Europe u odnosu na sjeverozapadnu Europu zanemariv. Upravo zbog toga treba spomenuti te ljude i čestitati im, navijati za njih…. Da, da ! Dobro ste čuli… (Inače se u fpl-u ne navija za nikog osim za sebe.)

To nas dovodi i do Tenkića, ekipe koju vodi manager Dominik Končić. Ekipa Tenkići trenutno zauzima odlično (ma šta odlično, vrhunsko!!…) 16-to mjesto overall sa 880 bodova, te je 1. u Hrvatskoj. Ako ovako nastavi gotov sam siguran da će i ostati u vrhu. Kada u ovoj fazi (fpl) natjecanja zauzmeš određenu poziciju, najčešće i ostaneš tu negdje. Ovo vrijedi samo za dobro rangirane igrače. Lošije rangirani igrači uglavnom će značajno oscilirati do kraja sezone. A što nam Dominik na sve to ima reći pročitajte u nastavku…

Nije lako biti među top 1000 u svijetu, a da ne govorimo 16-ti overall. Da li te neka određena taktika dovela do tog rezultata ili jednostavno ideš iz kola u kolo?

Nema neke posebne taktike, pokušavam planirati par kola unaprijed tak da proučim raspored klubova. Pratim pressice trenera da vidim otprilike planove i možda neka iznenađenja.

Hvataš li svaki “bandwagon” ili te to ne opterećuje?

Pa moglo bi se tak reći, pokušavam se čim manje razlikovati od igrača na vrhu, uz tu i tamo kojeg igrača kojeg nemaju svi.

Vidim da ove sezone nisi radio “Hits”, odnosno nisi imao negativnih bodova po transferima. Da li se inače držiš tog pravila ili samo od ove sezone?

Inače sam radio više transfera, ali budući da otpočetka dobro stojim nisam htio gubiti bodove. 

Izdvojio bih tvoje sljedeće ključne GW-ove: GW5 (Hazard 40, Fraser 18), GW 8 (Hazard 28, Fraser 6, Wilson 14), GW 10 (Wilson 13, Fraser 11, Salah 30). Čini mi se da su ti ključni igrači sa kojima si do sada ostvario razliku: Hazard, Fraser i Wilson. Slažeš li se?

Definitivno. Mislim da mi je najbolji potez mijenjanje Manea za Hazarda, a za to sam morao iskoristiti wildcard pa sam uzeo Willsona i Frasera.

Sezonu si krenuo sa relativno skupljom obranom te trenutno imaš “must have” obrambene igrače. Moj klub Maslina’s Negras je trenutno na 132.212 mjestu. Krenuo sam sa “jeftinijom” obranom i moram priznati da sam zbog toga imao veće oscilacije. Misliš li da je to glavni faktor tvog dosadašnjeg uspjeha?

U prethodnim sezonama sam pokušavao što više uštediti na obrani i uvijek me je to koštalo dosta bodova pa sam sad odlučio više uložiti u obranu pa moguće da je to jedan od razloga.

Da li te Salah razočarao u dosadašnjem dijelu sezone ili si takav rasplet očekivao?

Nije me razočarao jer redovito ulazi u šanse, samo fali malo bolja završnica, a to će doći. A i ovako ima dosta bodova.

Da li uživaš u gledanju utakmica ili si pomišljao o prestanku igranja FPL-a baš da možeš opuštenije gledati utakmice?

Dosta se nerviram, ali je to jos uvijek uživancija. 

Jesi li čitao knjigu “Wasting your wildcard”

Nisam.

Koristiš li društvene mreže za igru?

Pratio sam prije neke stranice na facebooku i par kanala na yt-u, ali sam prestao jer nemam više toliko vremena i većinom se ne slažem s razmišljanjem. Sad eventualno popratim stranicu Fantasy football scout. 

Obzirom da si u FPL-u od 2012.g., da li je žar igranja smanjena ili svaku sezonu “nabrijan” krećeš?

Nije smanjena, svake sezone sam sve više nabrijan. Igram i ligu s frendovima, ali za to draftamo igrače. Tamo sam malo lošiji. 

Koliko vremena dnevno ili tjedno koristiš na bilo kaku stvar vezano uz FPL?

Ako napravim transfer na početku tjedna manje vremena uložim nego kad razmišljam cijeli tjedan. Ovisi i koliko mi vremena treba da se odlučim za kapetana. Ne znam stvarno koliko je to sveukupno vremena.

Da li ti u igranju FPL-a pomažu neke druge stvari iz “stvarnog” života?

Pomaže mi gledanje utakmica i rasprave s frendovima i bratom.

Što misliš da li je Man City nezaustavljiv u pohodu za titulu ove sezone ili se tu ipak netko drugi može umiješati (Liverpool, Chelsea, arsenal…)

Mislim da Arsenal nema baš šanse jer su nestabilni u obrani, a Chelsea nema “devetku” jer mislim da Morata neće proraditi. Liverpool ima šanse, ali male jer utakmice većinom dobivaju na “silu”. Carragher je izjavio da Liverpool ima šanse samo ako City dođe visoko u LP i posveti se tome jer im je važnije budući nisu nikad osvojili i u potpunosti se slažem. Al City je mašina, dominira svaku tekmu i to bez najboljeg igrača iz prošle sezone (KDB-a).

Imaš li preporuku za GW 13?

Sviđa mi se raspored Evertona i Wolvsa pa su preporuke Digne kojeg sam i uzeo umjesto Mendya, Doherty, Richarlison.

Što bi ti značilo osvajanje prvog mjesta overall?

Sama nagrada je bomba, ali bi i ponos bio velik.

Sretno Dominiku i njegovoj ekipi Tenkići!

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

This Post Has 2 Comments

  1. Bura

    Cestitke Domagoju! Sljedece kolo Richaldison Triple (c) i nema zime 😉

Leave a Reply