Blagdanski specijal – FPL Wagsice

Najveća podrška svim fpl managerima ipak su njihove supruge i djevojke. Uz njih se slavi, ali i lakše podnose porazi, a sigurno je i da je svaka od njih dobrim dijelom zaslužna za njihov uspjeh. Kontaktirao sam njih dvije da vidimo kako proživljavaju naše teške trenutke i što rade dok smo mi zauzeti rekonstrukcijom momčadi. Za ovu priču zvati ćemo ih: Viki i Kim.

***

Gotovo svaki iole ozbiljniji FPL manager najveći stres proživljava preko vikenda kada velika većina ostalog svijeta ipak uživa i dane provode potpuno opušteno. Ponekad je to u prirodi sa djecom, a ponekad na ručku kod svojih bližnjih. Ali kako izgleda vikend jednog fantasy managera?

Subota je ujutro. Budite se i imate toliko planova koji bi trebali usrećiti cijelu obitelj, ali On ima tu jednu utakmicu za vrijeme ručka, jednu poslije ručka i još maksimalno jednu poslije ove druge. Priznajte iskreno koliko puta, te iste subote, prođete pored njega želeći mu prigovoriti? Koliko mu puta prigovorite? Sve je u redu, On vam neće zamjeriti jer vas voli. Sva sreća da je nedjelja sutra pa možete ispovijediti vaše griješne misli na rano jutarnjoj misi. (Savjet: kada poželite gađati njega bilo kakvim oštrim predmetima, ovaj grijeh morate posebno izdvojiti kod svećenika). Niste samo vi krivi u ovoj priči. I on nosi svoj teret krivice. Nije u redu da gleda 3 utakmice dnevno. Tako da će i se on sutra na misi pokajati od grijeha po formuli ako je X(broj odigranih utakmica)>=2…ako za njega bude mise…

I dalje je subota… Sada je negdje oko 20:15 h… Konačno su sve utakmice odigrane i  sada je On samo vaš. Jeste li primjetili koliko je iscrpljen, a u većini slučajeva i jako tužan? To je zato jer ga grize savjest na vrijeme koje nije proveo s vama. Nema nikakve veze sa bodovima koje mu nije donijeo njegov kapetan.

Nedjelja je već druga priča. Vi ste se pomalo naviknuli na njegov ritam, a on se pomalo iscrpio od istog ritma. Konačno se nalazite negdje na sredini i uspijevate s njim dogovoriti odlazak u grad u šetnju.

Što kažu Viki i Kim kada u blizini nema njihovih supružnika…

Da li vašem kućanstvu doprinosite u jednakoj mjeri kao i on igrajući FPL?

Viki: Niti nezna šta ja radim dok on gleda utakmicu. Vjerovatno misli da lakiram nokte…

Kim: Apsolutno, znate li da za 90 minuta možete skuhati najkompliciranije jelo?

Možete li nabrojati sve poklone koje vam je On kupio iz fonda ostvarenih nagrada u mini ligama FPL-a? Koji vam je najdraži?

Viki: Pokloni!? Pa ne zove me ni na janjetinu na kraju sezone.

Kim: Uvijek je lijepo nešto dobiti za poklon, pogotovo u ovo adventsko doba, a uz dobrog FPL igrača uvijek imam osjećaj da je Božić. Za sada sam profitirala cipelama i ručkovima na obiteljskim izletima. Naravno, djeca pitaju “tata jesi li dobio mjesečnu nagradu?” kako bi se ogrebala za poklon u Mullera!

Dajete li mu savjete za postavljanje momčadi? Primjeni li ponekad te savjete?

Viki: Kad se potrudim da vidim tko igra  i naučim par igrača kaže da je bolje da se ne trudim. Tako da se ne miješam. 

Kim: Kroz sve ove godine braka dobro zna da su moji savijeti hvalevrijedni! Npr. kad sam suvozač i “čitam” GPS, ako ja kažem lijevo obavezno zalutamo! Tipično žensko, rekla bih! Ali gledamo to s pozitive strane: “Ženo, koga da stavim za kapetana Alonsa ili Kanea?” Ja kažem jedno, i onda je on siguran da treba ovog drugog. Vjerujte, više puta je upalilo!

Koliko često vam se žali na to kako je njegova momčad odigrala pojedino kolo?

Viki: Ponekad. 

Kim: Već sam navikla da dok gleda utakmicu znam “hoće li biti cipela ili ne”. Ne možeš ne primjetiti dobro ili loše raspoloženje čak i danima nakog završenog kola. Tako da je komentiranje FPL rezultata konstanta u našoj kući. Komentari nisu dugi, ali dovoljno da budem informirana tko je “falio” gol i kako stojimo za mjesečnu, da li se wild card isplatio ili ne i “zašto je baš sad prodao tog igrača, a on dao 2 gola”.

Imate li ikakav dokaz da On igra virtualni fantasy football manager? 

Viki: “Majice” su stalno prisutne na računalu.

Kim: Znate ono kad na svom mobitelu vidite da su otvarane neke nepoznate stranice. Prvo se uplašim da su hakeri, a onda skužim da imam i na desetke screen shootova momčadi. Ovo se obično događa kad smo na putu i on potroši svoju tarifu pa elegantno nastavi na “zamjenskom” mobitelu.

Ide li ikada sa dečkima gledati utakmice, a da je pri tome namirisan?

Viki: Ponekad.

Kim: Joj koje pitanje! I vrapci već znaju da je subotom FPL kava u 11 i da nakon iste odjeća ide odmah u pranje jer toliko smrdi po cigaretama. Ako žene imaju pravo glasa, pls nađite neki kafić sa boljom ventilacijom.

Koji bi vaš prijedlog iskorištavanja slobodnog vremena bio da on kojim slučajem prestane igrati FPL? Molim da na ovo pitanje odgovorite sa konkretnim radnjama, zadacima i sličino, a koje bi ON mogao raditi umjesto FPL-a.

Viki: Vodit djecu vani, pospremati suđe nakon subotnjeg ručka, izvesti ženu u šetnju, budući tvrdi da ne zna kako se pegla našla bi tutorial kojim bi to naučio pa bi mogao i peglati.

Kim: Ovo je lako. Može dobiti popis kad hoće! Nešto što je konstantno na popisu je košenje trave, bacanje smeća, odlazak u kino, kuhanje, čuvanje djece, zajednička vožnja bike-om i sl.

Da li ste ikada odgodili putovanje zbog FPL-a?

Viki: Nije potrebno odgađati kada se utakmice gledaju u Firenzi, Toscani itd.

Kim: Mislim da nismo nikad došli do tako ekstremne situacije da odgodimo putovanje. Ali redovito prilagođavamo putovanja kako bismo stigli gledati utakmicu u miru i sa punom pažnjom. Mislim da smo jednom prije par godina nosili evo-tv sa sobom na praznike, sad se uvijek nađe utakmica na internetu.

Volite li sa njim gledati utakmice subotom i nedjeljom?

Viki: Ne… Trče vamo tamo…To mi je dosadno.

Kim: Iskreno, kad bih bila oslobođena kućanskih poslova, vrlo rado bi legla na kauč i 90+ minuta gledala nogomet.

Pratite li nogomet općenito?

Viki: Ne

Kim: Pretpostavljam da bi se moje praćenje nogometa moglo okaraktetizirati kao tipično “žensko” praćenje. Znam neke igrače FPL, znam da se svake 4 godine igraju europsko i svjetsko prvenstvo. Ali naravno to se lijepo rasporedi, pa svake godine “imamo tu sreću” pratiti ili europsko ili svjetsko prvenstvo ili klasifikacije za ista.

Opišite kako nastaje zaleđe u nogometu.

Viki: Kad nogometaš suprotne momčadi stoji iza neke crte kod gola.

Kim: Uf, ovo je teško! Ovo ni Beusan nikad ne tumači jednako, pa mogu i ja pogriješiti…

Zaleđe je kad igrač koji je najbliži golu protivnika ne smije biti “isturen” ispred linije protivničke obrane i primiti loptu, već mora biti u ravnini protivničkih igrača dok mu suigrač ne ispuca loptu i tek onda moze u “šprint” na gol.

Što bi ste gledali umjesto utakmica?

Viki: Romantične filmove.

Kim: Neku dobru seriju!

Smatrate li da je igranje FPL-a, u neku ruku, obaveza odnosno daily job?

Viki: Nije to nikakav daily job. To je gubljenje vremena!

Kim: Apsolutno. Trebaš popratiti tko je ozljeđen, jel se neko porječkao sa Mourinhom da ga slučajno ne izbaci iz “prvih” 11. Naravno, tu su i kalkulacije oko cijena igrača, kupnje, prodaje, a za wild card potrebna je posebna koncentracija!

U koju kategoriju poslova bi svrstali igranje FPL-a?

 1. Kućanski poslovi,
 2. Poslovne obaveze
 3. Viki: Razonoda
 4. Kim: Hobi

On se bavi FPL-om u toku tjedna:

 1. 5 minuta tjedno
 2. 10 minuta tjedno
 3. 30 minuta tjedno
 4. Viki: Minimalno 30 minuta dnevno
 5. Kim: 2-3 sata

(Napomena: U vrijeme provedeno vezano uz FPL ne uračunava se gledanje utakmica)

Čini li vam se ponekad za vrijeme utakmice, kada mu nešto objašnjavate, da je potpuno odsutan i da vas nije u mogućnosti saslušati, niti obaviti najjednostavniji zadatak?

Viki: U potpunosti je odustan. Potrebno je doći ispred njega, ili još bolje, ispred televizije i obratiti mu se.

Kim: Mislim da je dovoljan sljedeći odgovor: Večerali smo i ja idem uspavljivati klince, a on treba pospremiti hranu sa stola. Naravno, ne skida pogled sa Tv-a. Ujutro otvaram frižider, unutra je i kruh! A zaista mislim da je to bio vrlo jednostavan zadatak!

Od ponuđenih parova, izaberite jedan:

 • Marcos Alonso i Fernando Alonso
 • Holebas i Wan-Bissaka
 • Duffy i Mendy
 • Mark Wahlberg i Will Ferrell
 • Pooh i Tiger

Viki: Eva Mendes i Ryan Gosling

Kim: Točka broj 2! Znate da žene imaju sposobnost “čuti i što ne treba” za razliku od konstatacije u 16. pitanju. Znači, ako radi tv 90min po dvije-tri utakmice vikendom, dođemo do znatnog broja imena igraca, iako nemamo pojma kako izgledaju!

Želite li nešto sami dodati?

Viki: Njegova izjava stoljeća u subotu popodne: “baš nađeš kad ćeš brisat prašinu s televizije”. Zamisli čuda u subotu kad se i inače posprema po stanu. Ali naravno on misli da je to zato da ga se ometa.

Kim: Sve je već rečeno!

Što vi radite u vaše slobodno vrijeme?

Viki: Nemam ga previše no uspijem lektorirati njegove objave, idem na cross fit.

Kim: Uglavnom je to malo vremena pa se svede na surfanje po internetu ili citanje knjige (ovo drugo u zadnje vrijeme rjede).

Da li to može biti (ili već jest) profitabilno?

Viki: Ne.

Kim: Ako gledemo ulozen i zarađen novac, neću se bunit, sigurna sam da će biti još koje cipele ili torbica. Ako dodamo vrijeme onda smo negdje na nuli, ali ja bih svakako rekla onu zadarsku “nije u šoldima sve”. Ako vas to veseli, opušta i potiče na međusobna druženja nemam ništa protiv.

Eto ga cure! To je to! Slobodno navratite na subotnju FPL kavu…

…ili ne

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply