Analiza rasporeda utakmica do 07. listopada za: Liverpool, ManCity, ManUTD, Spurs i Chelsea

Reprezentacijski ciklusi su upravo završili, a iza nas je i gameweek 5. Kakav nas raspored očekuje do sljedećih reprezentativnih okupljanja, barem što se tiče (trenutne) velike petorke, vidjeti ćemo u nastavku teksta. Prije svega bih odvojio par rečenica na ono što možemo zaključiti iz GW5:

Harry Kane nikako da uhvati formu. Ponekad djeluje i pomalo odsutno na terenu, ali pričekajmo, najbolji raspored za Spurse tek slijedi;

Crystal Palace može pobijediti samo ako je na terenu i Wilfried Zaha;

Chelsea i ManCity rutinirano su odradili svoje susrete. Hattrick Edena Hazarda i nije neko iznenađenje obzirom da se radi o slabašnoj momčadi Cardiffa. Trenutno je veća briga FPL zajednice ozljeda Kuna Aguera;

Arsenal definitivno više nije klub koji može imati dobar raspored;

Wolwesi su pobjedom prešli u gornji dom tablice gdje su ih mnogi vidjeli prije početka prvenstva. Dva clean sheeta zaredom i svega 8 udaraca u okvir gola, koliko su primili u posljednje tri utakmice (Burnley 2, West Ham 3, Sheffield W. 3), su ono na što definitivno treba obratiti pažnju.

U tablici iznad vidimo kako veliku petorku (Liverpool, Chelsea, ManCity, ManUTD i Tottenham) u sljedeća tri gameweeka očekuju još po tri dodatne utakmice za svaki klub. Žutom bojom označene su nazovimo ih “važnije” utakmice. Znamo da englezi ne cijene previše Europsku ligu i Carabao kup pa će tako koristiti navedena natjecanja za odmaranje ključnih igrača. 

Krenimo od početka tablice. Liverpool očekuje niz teških utakmica. U razmaku od svega tri dana dva puta će se susresti sa Chelsea. Gotovo sam siguran da će to biti dva potpuno različita dvoboja. Svoje šanse će sigurno dobiti: Shaquiri, Fabinho, Henderson, Clyne, Sturridge, Mignolet i ostali. Prvi susret sa Chelsea u Carabao kupu opet nije potpuno nevažan. Radi se o prestižu i pobjeda će biti imperativ čim je sa druge strane velika ekipa poput Chelsea. Klopp će dati šansu navedenoj šestorki, ali zbog rezultata će morati ostaviti u ekipi dobar dio prvotimaca. Upravo zbog toga će trener Liverpoola rotirati već u utakmici sa Southamptonom. Soton nije loša momčad, ali Liverpool ovdje ne bi trebao imati problema ako i odmori 3-4 igrača. Nakon ova dva susreta slijede susreti u kojima jednostavno nema prostora za rotacije. Ovo je ključni dio sezone za Liverpool i ove će susrete odigrati prva postava (cijelih 90 minuta, ako je potrebno).

Chelsea ima kudikamo lakši raspored, a obzirom da Chelsea nastupa u Europskoj ligi za očekivati je da Chelsea u utakmicama Premier lige neće rotirati ključne igrače. U Europskoj ligi će “gurati” koliko ide sa mješovitom postavom.

ManCity i Tottenham imaju sličnu situaciju. U Ligi prvaka su dobili protivnike po mjeri, a u Premier ligi imaju lakši raspored. Potpune rotacije cijele momčadi “odraditi” će u Carabao kupu, dok će u ostalim utakmicama igrati prve momčadi sa ranijim vađenjem ključnih igrača.  

Za kraj nam ostaje ManUTD… Special One će parkirati autobuse u svakoj utakmici sa svih 18 raspoloživih igrača po susretu. Ostaje samo velika nepoznanica na koga će prebaciti krivnju nakon lošeg rezultata kod moćnih Young Boysa i domačeg kiksa sa Wolwesima…

Sviđa Vam se članak? Lajkajte našu facebook stranicu, dijelite i komentirajte.

Podcast Subscribe

Leave a Reply